Erot

Tämä näyttää erot valitun ja nykyisen version kesken tästä sivusta.

Linkki vertailunäkymään

Both sides previous revision Edellinen revisio
Seuraava revisio Both sides next revision
luomuwiki:ekologinen_kasvinsuojelu [2016/01/05 08:56]
pekka
luomuwiki:ekologinen_kasvinsuojelu [2016/01/05 08:58]
heikki.ajosenpaa vanha versio palautettu (2015/11/16 12:55)
Rivi 1: Rivi 1:
-===== Peltoviljely - luonnonmukainen ​kasvinsuojelu =====+===== Peltoviljely - ekologinen ​kasvinsuojelu =====
  
-{{:​luomuwiki:​luonnonmukainen_kasvinsuojelu.jpg?​nolink|}}+{{:​luomuwiki:​ekologinen_kasvinsuojelu.jpg?​nolink|}}
  
-Luonnonmukaisessa ​kasvinsuojelussa ennaltaehkäisy on tärkein keino. ​ Monipuolinen viljelykierto on sen edellytys. Viljelykierto laaditaan niin, että esimerkiksi rikkakasveja olisi mahdollisimman vähän kilpailukyvyltään heikoimman kasvin tullessa viljelyyn. Viljelykiertoon on myös hyvä varata kohta, jossa lohkoa voidaan tarvittaessa kesannoida monivuotisten rikkakasvien torjumiseksi.+Ekologisessa ​kasvinsuojelussa ennaltaehkäisy on tärkein keino. ​ Monipuolinen viljelykierto on sen edellytys. Viljelykierto laaditaan niin, että esimerkiksi rikkakasveja olisi mahdollisimman vähän kilpailukyvyltään heikoimman kasvin tullessa viljelyyn. Viljelykiertoon on myös hyvä varata kohta, jossa lohkoa voidaan tarvittaessa kesannoida monivuotisten rikkakasvien torjumiseksi.
  
 Luomutilalle on hyvä tehdä kasvinsuojelusuunnitelma,​ jossa viljelykiertoa tarkastellaan nimenomaan kasvinsuojelun näkökulmasta. Kiertosuunnitelmaa hiottaessa otetaan huomioon se, että eri kasveilla voi olla yhteisiä kasvitauteja ja tuholaisia, jonka takia tarvitaan välivuosia. Luomutilalle on hyvä tehdä kasvinsuojelusuunnitelma,​ jossa viljelykiertoa tarkastellaan nimenomaan kasvinsuojelun näkökulmasta. Kiertosuunnitelmaa hiottaessa otetaan huomioon se, että eri kasveilla voi olla yhteisiä kasvitauteja ja tuholaisia, jonka takia tarvitaan välivuosia.

Hyödyllisiä linkkejä
Päivittäjän opas
Lataa itsellesi päivittäjän ohjekirja oheisesta linkistä. Klikkaa linkin päällä hiiren oikeaa ja valitse 'Tallenna nimellä'.