Erot

Tämä näyttää erot valitun ja nykyisen version kesken tästä sivusta.

Linkki vertailunäkymään

Both sides previous revision Edellinen revisio
Viimeisin revisio Both sides next revision
luomuwiki:luomuemolehmaen_ruokinta [2016/11/18 17:01]
pirkko_t
luomuwiki:luomuemolehmaen_ruokinta [2016/11/18 17:02]
pirkko_t
Rivi 16: Rivi 16:
   * siipikarjalla munien osalta 6 viikkoa ​   * siipikarjalla munien osalta 6 viikkoa ​
  
-Siirtymäaika alkaa siitä kun eläimen luomuhoito alkaa - eli valvontajärjestelmään liityttäessä ja myöhemmin hankittujen tavanomaisten ostoeläinten osalta niiden saapuessa tilalle. Haasteellisin laskettava on nautojen siirtymävaiheen kesto, minkä vuoksi siihen on tehty erilaisia apulaskureita. Voit kokeilla esimerkiksi Luomuvalvonta pakollisesta rutiinista vahvuudeksi -hankkeessa tehtyä excel taulukkolaskentapohjaa:​ {{:​luomuwiki:​nautojenluomu-laskuri062016_3_.xlsx|}}+Siirtymäaika alkaa siitä kun eläimen luomuhoito alkaa - eli valvontajärjestelmään liityttäessä ja myöhemmin hankittujen tavanomaisten ostoeläinten osalta niiden saapuessa tilalle. Haasteellisin laskettava on nautojen siirtymävaiheen kesto, minkä vuoksi siihen on tehty erilaisia apulaskureita. Voit kokeilla esimerkiksi Luomuvalvonta pakollisesta rutiinista vahvuudeksi -hankkeessa tehtyä excel taulukkolaskentapohjaa ​(taulukossa on Malli-välilehdellä ohjetta täyttämiseen): {{:​luomuwiki:​nautojenluomu-laskuri062016_3_.xlsx|}}
  
 Toinen mahdollisuus on lähteä siirtämään yhtä aikaa sekä tilan pellot että eläimet luomuun niin sanottua 24 kk:n poikkeusta noudattaen. Tällöin voidaan eläimille syöttää poikkeuksellisesti omia tavanomaisia ja siirtymävaiherehuja siirtymäajan aikana, mutta eläintuotteita ei voi myydä luomuna ennen kuin 24 kk on kulunut. 24 kk:n poikkeusta käyttäen myös vanhoista naudoista tulee luomulaatuisia siirtymäajan päätyttyä. Tämä tapa soveltuukin parhaiten emolehmätiloille. Siirtymisen alun jälkeen tilalle hankittujen eläinten kohdalla käytetään normaaleja siirtymäaikoja. Toinen mahdollisuus on lähteä siirtämään yhtä aikaa sekä tilan pellot että eläimet luomuun niin sanottua 24 kk:n poikkeusta noudattaen. Tällöin voidaan eläimille syöttää poikkeuksellisesti omia tavanomaisia ja siirtymävaiherehuja siirtymäajan aikana, mutta eläintuotteita ei voi myydä luomuna ennen kuin 24 kk on kulunut. 24 kk:n poikkeusta käyttäen myös vanhoista naudoista tulee luomulaatuisia siirtymäajan päätyttyä. Tämä tapa soveltuukin parhaiten emolehmätiloille. Siirtymisen alun jälkeen tilalle hankittujen eläinten kohdalla käytetään normaaleja siirtymäaikoja.
  

Hyödyllisiä linkkejä
Päivittäjän opas
Lataa itsellesi päivittäjän ohjekirja oheisesta linkistä. Klikkaa linkin päällä hiiren oikeaa ja valitse 'Tallenna nimellä'.