Erot

Tämä näyttää erot valitun ja nykyisen version kesken tästä sivusta.

Linkki vertailunäkymään

Both sides previous revision Edellinen revisio
Viimeisin revisio Both sides next revision
luomuwiki:luomumerkit [2016/01/13 10:30]
maija
luomuwiki:luomumerkit [2016/01/13 10:30]
maija
Rivi 13: Rivi 13:
 {{:​luomuwiki:​merkit_aurinko.gif?​nolink |}}Aurinkomerkki on Suomen oma kansallinen luomumerkki,​ jolla varustetun tuotteen on täytettävä EU:n luomuasetuksen ehdot. Lisäksi Aurinkomerkillä varustetun tuotteen on oltava suomalaisen luomuvalvontaviranomaisen valvonnassa. Merkin käyttöoikeuden myöntää Evira. Aurinkomerkin voi saada sekä suomalainen että tuontiluomutuote. {{:​luomuwiki:​merkit_aurinko.gif?​nolink |}}Aurinkomerkki on Suomen oma kansallinen luomumerkki,​ jolla varustetun tuotteen on täytettävä EU:n luomuasetuksen ehdot. Lisäksi Aurinkomerkillä varustetun tuotteen on oltava suomalaisen luomuvalvontaviranomaisen valvonnassa. Merkin käyttöoikeuden myöntää Evira. Aurinkomerkin voi saada sekä suomalainen että tuontiluomutuote.
  
-{luomuwiki:​leppis_luomu_300-130x130.jpg?​nolink |}}Leppäkerttumerkki on Luomuliiton myöntämä ja valvoma luomumerkki,​ joka myönnetään vain suomalaisille luomutuotteille. Siihen voidaan merkitä tarkemmin myös alue, josta tuote on peräisin, esimerkiksi Pirkanmaa, Lounais-Suomi,​ Pohjois-Savo jne. Leppäkerttumerkillä varustetun tuotteen on täytettävä EU:n luomuasetuksen ehdot.+{{luomuwiki:​leppis_luomu_300-130x130.jpg?​nolink |}}Leppäkerttumerkki on Luomuliiton myöntämä ja valvoma luomumerkki,​ joka myönnetään vain suomalaisille luomutuotteille. Siihen voidaan merkitä tarkemmin myös alue, josta tuote on peräisin, esimerkiksi Pirkanmaa, Lounais-Suomi,​ Pohjois-Savo jne. Leppäkerttumerkillä varustetun tuotteen on täytettävä EU:n luomuasetuksen ehdot.
  
 {{:​luomuwiki:​merkit_demeter.gif?​nolink |}}Myös Demeter-merkki kertoo tuotteen olevan luomua. Merkkiä voivat käyttää vain Biodynaamisen yhdistyksen jäsenet, jotka ovat sopineet yhdistyksen kanssa merkin käytöstä. Tuotteen ainesosista pitää 90 % olla Biodynaamisen yhdistyksen tuotantoehtojen mukaisesti tuotettuja. Merkki on Biodynaamisen yhdistyksen hallinnassa ja sama yhdistys myöntää merkin sekä valvoo sen käyttöä. {{:​luomuwiki:​merkit_demeter.gif?​nolink |}}Myös Demeter-merkki kertoo tuotteen olevan luomua. Merkkiä voivat käyttää vain Biodynaamisen yhdistyksen jäsenet, jotka ovat sopineet yhdistyksen kanssa merkin käytöstä. Tuotteen ainesosista pitää 90 % olla Biodynaamisen yhdistyksen tuotantoehtojen mukaisesti tuotettuja. Merkki on Biodynaamisen yhdistyksen hallinnassa ja sama yhdistys myöntää merkin sekä valvoo sen käyttöä.

Hyödyllisiä linkkejä
Päivittäjän opas
Lataa itsellesi päivittäjän ohjekirja oheisesta linkistä. Klikkaa linkin päällä hiiren oikeaa ja valitse 'Tallenna nimellä'.