Erot

Tämä näyttää erot valitun ja nykyisen version kesken tästä sivusta.

Linkki vertailunäkymään

Both sides previous revision Edellinen revisio
Viimeisin revisio Both sides next revision
luomuwiki:siipikarja [2015/12/14 11:16]
pirkko_t [Eläinten hankinta]
luomuwiki:siipikarja [2015/12/14 11:21]
pirkko_t [Siipikarjan ruokinta]
Rivi 40: Rivi 40:
  
 Siipikarjan ruokinnan perustan muodostaa hyvälaatuinen vilja, jonka tueksi annetaan valkuaista sisältäviä kasviperäisiä tuotteita (esim. herne ja rypsi). Jotta siipikarja voi kunnolla hyödyntää saamaansa karkearehua,​ korjataan se mahdollisimman hyvällä lehtevyys- ja sulavuusasteella. Siipikarjan ruokinnan perustan muodostaa hyvälaatuinen vilja, jonka tueksi annetaan valkuaista sisältäviä kasviperäisiä tuotteita (esim. herne ja rypsi). Jotta siipikarja voi kunnolla hyödyntää saamaansa karkearehua,​ korjataan se mahdollisimman hyvällä lehtevyys- ja sulavuusasteella.
 +
 +Siipikarjan kasvatuksessa luonnonmukaisesti,​ suositaan hitaasti kasvavia rotuja. Kullekin siipikarjalajille on määritelty vähimmäisteurasikä,​ jota noudatetaan mikäli rotu ei ole hitaasti kasvava.
 +
 +
 +==== Lääkintä ====
 +
 +Siipikarajan osalta ensiarvoisen tärkeää on tautien ennaltaehkäisy ja hyvästä tuotantohygieniasta huolehtiminen. Erien välillä tuotantotilat puhdistetaan ja desinfioidaan hyvin. Ylimääräisiä vierailijoita ei tuotantotiloihin päästetä ja luonnonlinnut pyritään pitämään tiloista poissa. Jos lääkitystä joudutaan käyttämään,​ noudatetaan normaaleja luomutuotantoehtoja kaksinkertaisista varoajoista ja lääkintäkerroista.
  
 ==== Lisätietoa ==== ==== Lisätietoa ====
 Lisää luomusiipikarjan kasvatuksesta voit opiskella Siipikarjaliiton tekemistä luomutuotannon [[http://​www.siipi.net/​index.php/​luomu/​hyvattoimintatavat|Hyvät toimintatavat -oppaista]] Lisää luomusiipikarjan kasvatuksesta voit opiskella Siipikarjaliiton tekemistä luomutuotannon [[http://​www.siipi.net/​index.php/​luomu/​hyvattoimintatavat|Hyvät toimintatavat -oppaista]]

Hyödyllisiä linkkejä
Päivittäjän opas
Lataa itsellesi päivittäjän ohjekirja oheisesta linkistä. Klikkaa linkin päällä hiiren oikeaa ja valitse 'Tallenna nimellä'.