Kotieläintuotanto - luomumaidontuotanto

Vaihtoehtoja luomutilojen rehuntuotantoon

Luomukotieläintuotannossa on mahdollista hyödyntää nykyistä laajempaa kasvivalikoimaa. Kasvivalikoiman monipuolistaminen mahdollistaa viljelyvarmuuden ja satotasojen parantamisen, lisää kotoista valkuaista karkearehustuksen kautta sekä löytää uusia seosvaihtoehtoja erilaisille lohkoille.

Vaihtoehtoja luomutilojen rehuntuotantoon -webinaarin tallenne

Vaihtoehtoja luomutilojen rehuntuotantoon - webinaariesitys

Keltamaite


Kevätruisvehnä


Rehukattara


Rehumailanen


Sikuri


Vuohenherne


Yrtit nurmissa


Luomulypsylehmä terveenä uudelle tuotantokaudelle

Lypsylehmän uralla suurin sairastumisriski liittyy poikimista seuraaviin päiviin. Miten luomumaitotilalla voidaan toimia niin, että riski on mahdollisimman pieni? Tähän tietopakettiin on koottu tietoa umpikauden merkityksestä ja tunnutuksessa huomioitavista tekijöistä, luomumaitotilalla käytettävissä olevista keinoista akuuttien terveysongelmien hoidossa ja herutuskauden turvallisesta tuotoksen nousuun tähtäävästä ruokinnasta.

Luomulypsylehmä terveenä uudelle tuotantokaudelle -webinaarin tallenne

Luomulypsylehmä terveenä uudelle tuotantokaudelle -webinaariesitys

Isot maitotilat luomuun

Isoa maitotilaa siirrettäessä luomutuotantoon on ratkottava hyvin monenlaisia kysymyksiä. Miten siirtyminen kannattaa toteuttaa ja aikatauluttaa? Miten luomuun siirtymiseen tulisi valmistautua? Miten turvataan rehuntuotanto ja luomurehun saatavuus isossa mittakaavassa? Muun muassa näihin kysymyksiin löydät vastauksia tässä tietopaketista.

Isot maitotilat luomuun -webinaarin tallenne

Isot luomutilat luomuun-webinaariesitys

Luomuvasikasta lupaavaksi hiehoksi

Mitä kannattaa muistaa emän umpikaudella, jotta vasikalle saadaan paras mahdollinen alku elämälle? Miten valmistaudutaan poikimiseen? Tähän tietopakettiin on koottu vinkit pienen vasikan elämän alkuhetkistä huolehtimiseen ja saattamisesta hiehopolulle. Vinkkien avulla uudesta tulokkaasta kehittyy tulevaisuuden kestävä ja terve maidontuottaja.

Luomuvasikasta lupaavaksi hiehoksi -webinaarin tallenne

Luomuvasikasta lupaavaksi hiehoksi -webinaariesitys

Enemmän irti luomumaitotilan laidunnurmista

Luomumaidontuotannon hyvien käytäntöjen jakaminen -hanke


Hyödyllisiä linkkejä
Päivittäjän opas
Lataa itsellesi päivittäjän ohjekirja oheisesta linkistä. Klikkaa linkin päällä hiiren oikeaa ja valitse 'Tallenna nimellä'.